info@sound-stuff-studio.be

Ron Cottam
+32 (0)474 /223 941


Ik heb voordien nooit opgenomen

 

Je wil heel graag een CD opnemen? We verzekeren je, hier ben je aan het juiste adres.

Na jarenlange ervaring en met de noodzakelijke professionele uitrusting kunnen we aan jouw eisen voldoen. Gaat het voor de opname van een song of gaat het om een volledige CD, of om een instrumentaal nummer of om een prachtig gedicht, wat het ook wezen mag, dit kan allemaal bij ons. Je kunt zodoende een origineel en eersterangs cadeau maken voor jouw ouders, jouw grootouders, jouw vrienden of vriendinnen of zelfs juist enkel voor jezelf als souvenir.

Bezorg ons jouw project en wij doen de rest in samenspraak met jou.
Hoe doen we dit?

Er verlopen namelijk vijf stappen tussen het moment dat je beslist een opname te laten maken en het uiteindelijk ontvangen van je opname. Waarvan een of meerdere al dan niet een tikkeltje complexer kunnen zijn. De verschillende stappen zijn als volgt:

  1. De voorbereiding.
  2. De opname.
  3. Het mixen.
  4. De mastering.
  5. Het maken van de CD.

1. Voorbereiding:

Vooreerst zal je een nummer veel beter kunnen zingen of uitspreken wanneer je het op een ontspannen wijze kunt doen in de opnamestudio. Deze geruststelling berust namelijk bij ons en is ook onze taak.

We zullen vervolgens samen met jou uitzoeken welke instrumenten je wenst te gebruiken en ze al dan niet stemmen indien dit noodzakelijk is.

We kiezen vervolgens de juiste microfoon of meerdere microfoons die we zullen gebruiken voor het beste resultaat en er tegelijkertijd ook voor zorgen dat de positionering in overeenstemming is met jouw stem en het best bijdraagt tot jouw eigen gemak. Wees echter niet verbaasd dat je geen microfoon in je hand zal dienen te houden gezien we de beste resultaten verkrijgen bij een vast opgestelde microfoon. Je zult ook heel gauw wennen aan de technische kant van de opname.

We zullen ook uitzoeken of we best opnemen met koptelefoon of zonder naargelang het aantal tracks. (Zie verder).

2.De opname:

We zullen om te beginnen een eerste opname maken en er dan samen naar luisteren. Misschien is dit al perfect. Maar meestal moeten we verschillende keren na elkaar opnemen om vervolgens de verschillende partities te gebruiken om tot het beste resultaat te komen.
Wil je echter samen met jouw stem een instrument laten mee opnemen?

  • Ofwel nemen we die gelijktijdig op,
  • Of we nemen eerst het instrument op en nemen vervolgens de stem op terwijl we naar het instrument luisteren via de koptelefoons.

3.Het mixen:

Indien we slechts één microfoon gebruikt hebben is deze stap snel en gemakkelijk (één microfoon komt namelijk overeen met één enkele track).
Indien er meerdere microfoons werden gebruikt zullen we de verschillende tracks dienen samen te mixen om tot een goed resultaat te komen. Een professionele opname is namelijk een geconcentreerde meestertechniek om tot een perfecte opname te komen.
Indien er tuning fouten zouden zitten in jouw zangopname kunnen die nadien verwijderd worden dankzij het gebruik van ingenieuze software.

4.De mastering.

Om er zeker van te zijn dat de opname goed klinkt op eender welke locatie en in iedere omstandigheid, hetzij thuis, hetzij op de radio of in een café zullen we dit allemaal dienen na te gaan en al dan niet de balans tussen de hoge en de lage frequenties dienen aan te passen. We hoeven allerlaatst ook nog de definitieve geluidsterkte en de finale stereo weergave van de CD te creëren.

5.Het maken van de CD:

Je zult heel snel de uiteindelijke CD in handen krijgen.

De commerciële productie van CD’s vergt echter een meer uitvoerig werk. Maar zeer waarschijnlijk ben je meer geïnteresseerd om slechts enkele CD’s te laten maken om deze weg te schenken of om ze te verkopen. Tenminste is dit wat wij aan jou allereerst voorstellen. Je kan achteraf jouw CD zoveel dupliceren als je maar zelf wilt.

Indien je een groot aantal CD’s wenst dan kan dit natuurlijk ook. Wij werken namelijk samen met een bedrijf die dit voor jou kan produceren.
In het geval je zou kiezen voor een indrukmakende uitstraling van jouw CD, zoals een gelabelde CD, een gepersonaliseerde CD box of een aantrekkelijke verpakking, dan kunnen wij dit allemaal voor jou regelen. Jouw project verdient uiteraard de allerbeste aandacht te krijgen.